Menu

De vele natuurrampen over de hele wereld zorgt ervoor dat de alarmbellen rinkelen. Nu meer dan ooit!
De opwarming van de aarde is overal merkbaar en de oorzaak dat zijn wij. De menselijke uitstoot van broeikasgassen. Tijd voor verandering dus!


Robin Koning

Robin Koning

09 augustus 2021

De CO2 uitstoot is enorm, de zeespiegel stijgt en de grens van 1,5 graad temperatuurstijging bereiken we al over 10 jaar. Zo’n snelle opwarming is in de laatste tweeduizend jaar niet voorgekomen. Dit zijn enkele bevindingen in het recent uitgebrachte IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) rapport door de Verenigde Naties. Uit het rapport blijkt dat het wetenschappelijk nog steeds mogelijk is om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. We kunnen het ergste nog voorkomen als we nu met elkaar in actie komen.

De natuur geeft ons al langer signalen af door diverse natuurrampen en extreme temperatuurschommelingen. Het is duidelijk dat er drastische maatregelen nodig zijn voor onze toekomst. Het
rapport toont overduidelijk dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van het klimaat. De zeespiegel is hard gestegen de afgelopen eeuw en deze stijging gaat steeds sneller. Als de uitstoot van broeikasgassen niet snel daalt, zal de zeespiegel in 2100 met zo'n 0,44 tot 0,76 meter stijgen. In het ergste scenario stijgt de zeespiegel zelfs met 0,63 tot 1,01 meter.

 

Er zijn drastische en grootschalige maatregelen nodig!
Het IPCC rapport dient als leidraad voor een wereldwijd klimaatbeleid.
Lees hier het volledige IPCC rapport.