Menu

Je leest overal dat het anders en beter moet en we vooral niet langer kunnen wachten. Helemaal eens! Dit is hét moment om andere keuzes te maken.. niet morgen, niet volgend jaar.. maar NU. We helpen je hierin graag een beetje op weg, want we ‘moeten’ al zo veel.


Lisa Benthem

Lisa Benthem

07 februari 2023

Je doet vast al heel veel, bewuster inkopen en minder consumeren, maar we kunnen we elkaar vast nog meer inspireren. Duurzame producten die je collega, vriend of buurman al standaard bij zijn weekboodschappen heeft zitten maar die jij nog niet kent. Deel die gave Brands of je goede gewoontes met elkaar door simpelweg te vragen, ‘’hé, ken jij dit eigenlijk al’’? Het zal je verbazen hoe vaak het antwoord nee is en hoe snel je samen impact kan maken.

Kortom: Wat doe jij zelf om je keukenkastjes te vullen met duurzame alternatieven, welke mooie merken heb jij ontdekt of wat zijn jou dagelijkse ‘groene’ bijdrages? Wij nemen je in dit artikel mee on tour op ons kantoor om in gesprek te gaan met Priscilla, Alan, Robin en Lars. Natuurlijk deel ik ook graag mijn eigen groene gewoontes met jullie!

Lisa | Dagelijks gebruik ik make-up net zoals velen en reinigen we ons gezicht met wattenschijfjes. Dagelijks zo veel afval, voor mij een reden om ongeveer twee jaar geleden na te gaan denken. Ik koop dit zo vaak, en gooi het iedere dag weer net zo hard in de prullenbak. Hier moet toch een alternatief voor zijn? En dat is er, ik gebruik nu de herbruikbare wattenschijfjes van @Bamboozy. Deze kunnen na gebruik in de wasmachine die bij ons toch al overuren draait met twee kleine kindjes. Ze zijn super zacht voor je huid, reinigen goed en door het hergebruik dus een afvalstroom minder!

Zoals ik al zei, met twee kindjes dus heel veel kleine kleertjes die binnen een paar maanden al niet meer passen, @Vinted is hiervoor mijn vriend. In onze badkamer staan producten van @Naif, @Weleda en @Lovebeautyandplanet . In mijn keuken staat altijd de zeep & handcrème van @thegiftlabelamsterdam.

Lars komt al 2 jaar lang iedere dag, ja je leest het goed in weer en wind, op zijn elektrische fiets naar Heteren.
Voor hem is dit zeker niet om de hoek, want dit is welgeteld 35 km enkele rit. Hij heeft hier al reeds 5200kg CO2 uitstoot mee bespaart en is voor ons een échte fiets ambassadeur. Bij de aankoop van zijn huis heeft hij een aantal bewuste keuzes gemaakt zoals het dubbel laten isoleren van de vloer en alle ramen vervangen door HR++ glas. Met een leverancier als @vandeBron, waarbij hij ervoor kiest om uitsluitend Nederlands Groenstroom en bos gecompenseerd gas in te kopen. Wanneer hij kleding gaat kopen gaat hij vooral op zoek naar toffe merken die er voor zorgen dat de kleding op een duurzame manier gemaakt is. Daarom zal je Lars vaak zien in kleding van bijvoorbeeld merken als @patagonia & @Tentree

In zijn huis vind je verder nog boter van het merk van de @flowerfarm te vinden, naast het feit dat er geen palmolie in zit is het ook écht lekker. Op de site van de Flowerfarm is direct zichtbaar hoe groot de impact van het gebruik van palmolie is: ''Zo ontneem je met een gezin van vier, per jaar, zelfs meer dan 17 kilo palmolie uit de palmolievraag. Daarvoor hoef je alleen maar over te stappen naar palmolievrije margarine. En als je weet dat voor die 17 kilo meer dan 44 vierkante meter oliepalmplantage nodig is om dat te maken, dan weet je dat het er echt toe doet. Stel je voor dat we dat allemaal gaan doen!''

Robin probeert graag nieuwe dingen uit en speurt de socials af naar nieuwe toffe brands die de motivatie hebben om de wereld een stukje mooier te maken. Voor Ekopac komt hij vaak in contact met mooie initiatieven maar dit zorgt er ook voor dat hij deze producten zelf thuis uit gaat proberen waar zijn vriendin dan ook weer vrolijk van wordt. Samen proberen ze hun steentje bij te dragen, zijn vriendin is momenteel zelfs bezig om haar eigen wasmiddel te maken. Hoe leuk is dat?!  @ZOschoon is een brand waar Robin enthousiast over is en dit merk laat met haar schoonmaakmiddelen zien dat je impact kan maken door met een forever bottle en concentraten te werken. Daarnaast vind je bij Robin in de kast @Nuud, @Weleda en @Marcelsgreensoap. Weleda is een duurzaam merk wat zich in zet voor een betere wereld door een sociale en duurzame impact achter te laten. Daar draag ik dan graag aan bij door de keuze te maken om producten te kopen van dit merk. 

Priscilla draagt met trots haar @MUDJeans. Een top bedrijf en ’s werelds eerste circulaire denim merk die de consument de gelegenheid geeft om een oude Jeans (zelfs van een ander merk) terug te sturen. Priscilla heeft hier al meerdere keren gebruik van gemaakt. Wat ons betreft is dit een merk wat bij meer mensen onder de aandacht gebracht moet worden! Wij zijn enthousiast. Op het gebied van shampoo is ze blij met de producten van @Happysoaps en maakt ook graag gebruik van de accessoires om de shampoo bar in te bewaren. @PieterPot komt geregeld bij haar thuis om de ontbijttafel te vullen. In combinatie met @Oregional probeert ze verse producten zoveel mogelijk lokaal te kopen. Ze vind het top hoe deze partijen in staat zijn hun duurzame steentje bij te dragen en dit te combineren met het gemak van thuisbezorgen. Soms word je fan van een product omdat de plantaardige variant gewoon super lekker is, zoals de Wasabi Mayo van @Mayoneur, heb jij die al geprobeerd?

Ik sluit graag af met onze voorloper op het gebied van sustainability, Meet Alan.
Hij was hier al mee bezig voordat überhaupt trending werd. Hij weet als Project & Improve Manager als geen ander hoe je duurzame verbeteringen doorvoert en ging ook helemaal los op dit artikel. Alan is onze interne “Zwerfinator” en maakt in de weekenden een zwerfafval rondje door de uiterwaarden om zijn leefomgeving een stukje schoner te maken. Alle grote items die hij aantreft meldt hij in de Fixi app, zodat de gemeente hier naar kan handelen. Alan is een echte fanatiekeling als het gaan om verminderen. Hij maakt er thuis een sport van om zo min mogelijk elektra, gas en water te verbruiken. Voor de zuivel brengt hij wekelijks een bezoekje aan @Veldenbeek. De glazen fles met kunststof dop zit hier in een retour systeem, waardoor zij in staat zijn om vele verpakkingen te besparen. Wél doen ze een beroep op de gebruiker om het schoon in te leveren. Je ziet hier mensen die écht gemotiveerd zijn om verpakkingsmaterialen te besparen.

We hopen jou te hebben geïnspireerd om ook een switch naar één van deze duurzame alternatieven te maken. Nieuwsgierig naar onze favorieten? Klik in dit artikel op de merken of de bedrijven en je komt direct op hun website terecht!  We dagen je graag uit om ook jouw favoriete duurzame merken met ons te delen!
Tag ons met jouw aanraders en help ons een stapje verder in een duurzame richting.